Razčesavanje in česanje pasje dlake

V pasjem salonu uporabljamo profesionalno opremo za razčesavanje vozlov in odstranjevanje plošč dlake. V primeru, ko je dlaka psa zavozlana, do kože ne prihaja dovolj zraka, zato lahko pride do ekcemov in infekcij, kar povzroča velike bolečine in neugodje psa. Zavozlanost se mora takoj odstraniti. V takšnih primerih vam odsvetujemo krtačenje in kopanje doma, saj je koža v teh primerih izredno občutljiva, po kopanju bi dlaka potrebovala tudi preveč časa za sušenje. Vaš pes bo najbolje oskrbovan v pasjem salonu, saj bomo za nego uporabili naravne šampone, ki razkužijo obstoječe razjede in pospešujejo regeneracijo kože. Prav tako bomo uporabili balzame in profesionalni Metro sušilec z difuzorjem, ki omogoči razvozlavanje dlak pod pritiskom (v primeru, da koža ni poškodovana). Psa bomo ponovno pripravili za normalno negovanje doma. Prav tako vam bomo z veseljem svetovali.

Pogosta vprašanja

Kadar se odločate kam peljat vašega kosmatinca se vedno najprej obrnemo na znance, sosede in še več informacij na spletu. Zelo pomembno je, da je salon, ki ste ga izbrali čist, primerno opremljen in da je prostor dovolj osvetljen. Kuža se mora počutiti udobno, lastnik salona pa mora istočasno poskrbeti za njegovo varnost in zdravje. Ko ob vsem tem dobimo še vrhunsko nego psa in zadovoljnega kužka, vemo, da je to idealen salon za vas.

Pogostost kopanja je odvisna od same pasme psa. Razlika je tudi v aktivnosti (ali se sprehajamo v parku ali raziskuje rove, gozdove,…), ter kakšno je zdravstveno stanje našega kosmatinca. V splošnem velja, da bi kužka kopali največ – enkrat mesečno. Obstajajo pa tudi izjeme z zelo mastno dlako, ki potrebujejo več. Ali kosmatince s krajšo dlako, ki potrebujejo manj.

Osnovna nega je bistvenega pomena za naše ljubljenčke. Je poglavitnega pomena za ohranjanje zdravega psa. V času nege, psa tudi pregledamo in odkrijemo kakršnekoli morebitne spremembe na koži ali na dlaki. Zato je zelo pomembno, da pri nanosu same nege uporabljamo naravne izdelke in tako preprečimo draženje kože, dlake, oči in ušes.