Nega tačk in blazinic

Da bo vaš pes lahko hodil po blazinicah, je pomembno, da se dlaka med blazinicami skrajša. Tako bomo zagotovili obstoj kužka na drsečih površinah (parket ali druge gladke površine). Posebej pri dolgodlakih pasmah se lahko med blazinicami tvorijo ekcemi, ki so posledica vlage, snega, soli in vozlanja dlake, kar je za psa izredno boleče. Pri psih z daljšo dlako je zelo pomembna redna nega tačk. Blazinice so v zimskem času (zaradi mrazu in soli) in poletnem času (zaradi vročine tal) posebej izpostavljene. Koža postane razpokana, kar lahko privede do velikih bolečin. V mestih se psi pretežno gibljejo po asfaltu, ki se poleti izredno močno segreje, pozimi pa zamrzne, k temu dodata svoje še sol in sneg. V salonu Natura tačke oziroma blazinice profesionalno očistimo in negujemo z naravnim mazilom, ki pripomore k regeneraciji poškodovane kože in jo ohranja zdravo.

Pogosta vprašanja

Kadar se odločate kam peljat vašega kosmatinca se vedno najprej obrnemo na znance, sosede in še več informacij na spletu. Zelo pomembno je, da je salon, ki ste ga izbrali čist, primerno opremljen in da je prostor dovolj osvetljen. Kuža se mora počutiti udobno, lastnik salona pa mora istočasno poskrbeti za njegovo varnost in zdravje. Ko ob vsem tem dobimo še vrhunsko nego psa in zadovoljnega kužka, vemo, da je to idealen salon za vas.

Pogostost kopanja je odvisna od same pasme psa. Razlika je tudi v aktivnosti (ali se sprehajamo v parku ali raziskuje rove, gozdove,…), ter kakšno je zdravstveno stanje našega kosmatinca. V splošnem velja, da bi kužka kopali največ – enkrat mesečno. Obstajajo pa tudi izjeme z zelo mastno dlako, ki potrebujejo več. Ali kosmatince s krajšo dlako, ki potrebujejo manj.

Osnovna nega je bistvenega pomena za naše ljubljenčke. Je poglavitnega pomena za ohranjanje zdravega psa. V času nege, psa tudi pregledamo in odkrijemo kakršnekoli morebitne spremembe na koži ali na dlaki. Zato je zelo pomembno, da pri nanosu same nege uporabljamo naravne izdelke in tako preprečimo draženje kože, dlake, oči in ušes.