Kontrola paraanalnih žlez

Nekateri psi imajo težave z naravnim praznjenjem paraanalnih žlez. Navadno se to kaže s prekomernim lizanjem zadnjice ali drsenjem zadnjice po tleh (v večini primerov ne gre za gliste). V salonu Natura preverimo paraanalne žleze in jih po potrebi spraznimo. Neprijetni vonj pa v prvi fazi odstranimo z naravnimi univerzalnimi šamponi in specialnimi naravnimi šamponi za nadaljnjo nego. V primeru, da so paraanalne žleze vnete in boleče, vas opozorimo in napotimo k veterinarju.

Pogosta vprašanja

Kadar se odločate kam peljat vašega kosmatinca se vedno najprej obrnemo na znance, sosede in še več informacij na spletu. Zelo pomembno je, da je salon, ki ste ga izbrali čist, primerno opremljen in da je prostor dovolj osvetljen. Kuža se mora počutiti udobno, lastnik salona pa mora istočasno poskrbeti za njegovo varnost in zdravje. Ko ob vsem tem dobimo še vrhunsko nego psa in zadovoljnega kužka, vemo, da je to idealen salon za vas.

Pogostost kopanja je odvisna od same pasme psa. Razlika je tudi v aktivnosti (ali se sprehajamo v parku ali raziskuje rove, gozdove,…), ter kakšno je zdravstveno stanje našega kosmatinca. V splošnem velja, da bi kužka kopali največ – enkrat mesečno. Obstajajo pa tudi izjeme z zelo mastno dlako, ki potrebujejo več. Ali kosmatince s krajšo dlako, ki potrebujejo manj.

Osnovna nega je bistvenega pomena za naše ljubljenčke. Je poglavitnega pomena za ohranjanje zdravega psa. V času nege, psa tudi pregledamo in odkrijemo kakršnekoli morebitne spremembe na koži ali na dlaki. Zato je zelo pomembno, da pri nanosu same nege uporabljamo naravne izdelke in tako preprečimo draženje kože, dlake, oči in ušes.