Nega krempljev

Ob negi se preveri dolžina krempljev, ki se krajšajo po potrebi. Pri psih, ki si krempljev ne obrabijo pri hoji ali teku, se morajo redno krajšati (posebej pri psih z manjšo težo). Stranski krempelj spredaj in zadaj se seveda ne obrabi pri nobeni pasmi. Dolžina teh se mora redno kontrolirati, da se ne zarastejo v kožo. Zaradi nerednega striženja krempljev so žile v krempljih vedno daljše, kar zahteva več obiskov in sprotno krajšanje krempljev – tako vzpostavimo normalno dolžino žilice. Kremplje strižemo tudi pri mucah.

Pogosta vprašanja

Kadar se odločate kam peljat vašega kosmatinca se vedno najprej obrnemo na znance, sosede in še več informacij na spletu. Zelo pomembno je, da je salon, ki ste ga izbrali čist, primerno opremljen in da je prostor dovolj osvetljen. Kuža se mora počutiti udobno, lastnik salona pa mora istočasno poskrbeti za njegovo varnost in zdravje. Ko ob vsem tem dobimo še vrhunsko nego psa in zadovoljnega kužka, vemo, da je to idealen salon za vas.

Pogostost kopanja je odvisna od same pasme psa. Razlika je tudi v aktivnosti (ali se sprehajamo v parku ali raziskuje rove, gozdove,…), ter kakšno je zdravstveno stanje našega kosmatinca. V splošnem velja, da bi kužka kopali največ – enkrat mesečno. Obstajajo pa tudi izjeme z zelo mastno dlako, ki potrebujejo več. Ali kosmatince s krajšo dlako, ki potrebujejo manj.

Osnovna nega je bistvenega pomena za naše ljubljenčke. Je poglavitnega pomena za ohranjanje zdravega psa. V času nege, psa tudi pregledamo in odkrijemo kakršnekoli morebitne spremembe na koži ali na dlaki. Zato je zelo pomembno, da pri nanosu same nege uporabljamo naravne izdelke in tako preprečimo draženje kože, dlake, oči in ušes.