Celotna nega psa

Kontrola in vzpostavljanje zaupanja, krtačenje, razčesavanje zavozlane dlake do 15 min (všteto v celotno nego). Kopanje, kontrola paraanalnih žlež (po potrebi jih strokovno izpraznimo), intimna nega, profesionalno sušenje. Glede na pasmo psa: trimanje, striženje, redčenje ali britje, nega oči in glave, nega zob, čiščenje ušes, nega krempljev, tačk in blazinic, nega smrčka. Prav tako odstranimo bolhe in klope.

Vašega kosmatinca bomo razvajali z aromaterapijo, ki preprečuje stres in neugodje ter je iz 100 % bioloških eteričnih olj. Vonjave bodo psom podarile občutek varnosti, notranje moči, ravnovesja in ugodja. Pri nas so dobrodošli in imajo posebno mesto tudi invalidni kužki, saj imamo naprave, ki psom s posebnimi potrebami olajšajo nego.

Pogosta vprašanja

Kadar se odločate kam peljat vašega kosmatinca se vedno najprej obrnemo na znance, sosede in še več informacij na spletu. Zelo pomembno je, da je salon, ki ste ga izbrali čist, primerno opremljen in da je prostor dovolj osvetljen. Kuža se mora počutiti udobno, lastnik salona pa mora istočasno poskrbeti za njegovo varnost in zdravje. Ko ob vsem tem dobimo še vrhunsko nego psa in zadovoljnega kužka, vemo, da je to idealen salon za vas.

Pogostost kopanja je odvisna od same pasme psa. Razlika je tudi v aktivnosti (ali se sprehajamo v parku ali raziskuje rove, gozdove,…), ter kakšno je zdravstveno stanje našega kosmatinca. V splošnem velja, da bi kužka kopali največ – enkrat mesečno. Obstajajo pa tudi izjeme z zelo mastno dlako, ki potrebujejo več. Ali kosmatince s krajšo dlako, ki potrebujejo manj.

Osnovna nega je bistvenega pomena za naše ljubljenčke. Je poglavitnega pomena za ohranjanje zdravega psa. V času nege, psa tudi pregledamo in odkrijemo kakršnekoli morebitne spremembe na koži ali na dlaki. Zato je zelo pomembno, da pri nanosu same nege uporabljamo naravne izdelke in tako preprečimo draženje kože, dlake, oči in ušes.