Britje s strojčkom

Kaj pomeni britje pri pasjem frizerju in zakaj se ga poslužujemo? Brijejo se predvsem psi s kratko do srednje dolgo mehko dlako ali druge pasme zaradi zdravstvenih razlogov. V poletnem času se lahko brijejo tudi psi z daljšo dlako, da ne trpijo preveč zaradi velike vročine, vendar ne preveč kratko, da obdržimo naravno zaščito kože pred sončnimi žarki. Pred britjem se je potrebno posvetovati s pasjim frizerjem ali je britje primerno za vašo pasmo psa. (Briti se ne smejo kužki kot npr. zlati prinašalec, labradorec, … saj se tako uniči naravno klimatiziranje psa.) Pri določeni stopnji zavozlanosti ni priporočljivo vztrajati pri razvozlavanju, saj bi psa s takšnim postopkom preveč izčrpali. V primeru, da je vaš pes zelo močno zavozlan (tvorijo se plošče vozljev), se v večini primerov ni mogoče izogniti britju. V salonu za nego psov Natura vam z veseljem svetujemo in se pogovorimo o možnostih nege.

Pogosta vprašanja

Kadar se odločate kam peljat vašega kosmatinca se vedno najprej obrnemo na znance, sosede in še več informacij na spletu. Zelo pomembno je, da je salon, ki ste ga izbrali čist, primerno opremljen in da je prostor dovolj osvetljen. Kuža se mora počutiti udobno, lastnik salona pa mora istočasno poskrbeti za njegovo varnost in zdravje. Ko ob vsem tem dobimo še vrhunsko nego psa in zadovoljnega kužka, vemo, da je to idealen salon za vas.

Pogostost kopanja je odvisna od same pasme psa. Razlika je tudi v aktivnosti (ali se sprehajamo v parku ali raziskuje rove, gozdove,…), ter kakšno je zdravstveno stanje našega kosmatinca. V splošnem velja, da bi kužka kopali največ – enkrat mesečno. Obstajajo pa tudi izjeme z zelo mastno dlako, ki potrebujejo več. Ali kosmatince s krajšo dlako, ki potrebujejo manj.

Osnovna nega je bistvenega pomena za naše ljubljenčke. Je poglavitnega pomena za ohranjanje zdravega psa. V času nege, psa tudi pregledamo in odkrijemo kakršnekoli morebitne spremembe na koži ali na dlaki. Zato je zelo pomembno, da pri nanosu same nege uporabljamo naravne izdelke in tako preprečimo draženje kože, dlake, oči in ušes.