Striženje, modeliranje in redčenje

Striženje v salonu poteka po pasemskih standardih FCI, prav tako se pogovorimo o željah lastnika. Pri delu uporabljamo profesionalno opremo, ki je primerna za posamezno pasmo in je varna ter neškodljiva. Prilagodimo se fizični in psihični kondiciji psa ter s tem poskrbimo, da je obisk salona čim manj stresen in naraven. Psi, ki se ne trimajo, se večinoma strižejo ali deloma brijejo. Dolgodlake pasme se strižejo s škarjami in se ne brijejo. V poletnem času, kadar je zelo vroče, vam priporočamo dlako psa (dolgodlake) postriči nekoliko krajše, da vašemu ljubljenčku ne bo prevroče. Vendar pa se jih ne sme striči preveč kratko, saj bi lahko močni poletni sončni žarki poškodovali kožo. Z veseljem ostrižemo dlako vašega psa (glede na pasmo kužka) na Puppyclip oziroma medvedji videz, športno elegantni ali drugi. Ti sicer niso po FCI standardu, vendar se pri določenih pasmah izognete dolgotrajnemu negovanju doma, kosmatinci pa prav tako izgledajo zelo ljubko. Primeri oziroma katalog striženj vam je na voljo v salonu. Vabljeni k ogledu, morda pa se porodi še kakšna nova ideja za odličen videz vašega kosmatinca!

Pogosta vprašanja

Kadar se odločate kam peljat vašega kosmatinca se vedno najprej obrnemo na znance, sosede in še več informacij na spletu. Zelo pomembno je, da je salon, ki ste ga izbrali čist, primerno opremljen in da je prostor dovolj osvetljen. Kuža se mora počutiti udobno, lastnik salona pa mora istočasno poskrbeti za njegovo varnost in zdravje. Ko ob vsem tem dobimo še vrhunsko nego psa in zadovoljnega kužka, vemo, da je to idealen salon za vas.

Pogostost kopanja je odvisna od same pasme psa. Razlika je tudi v aktivnosti (ali se sprehajamo v parku ali raziskuje rove, gozdove,…), ter kakšno je zdravstveno stanje našega kosmatinca. V splošnem velja, da bi kužka kopali največ – enkrat mesečno. Obstajajo pa tudi izjeme z zelo mastno dlako, ki potrebujejo več. Ali kosmatince s krajšo dlako, ki potrebujejo manj.

Osnovna nega je bistvenega pomena za naše ljubljenčke. Je poglavitnega pomena za ohranjanje zdravega psa. V času nege, psa tudi pregledamo in odkrijemo kakršnekoli morebitne spremembe na koži ali na dlaki. Zato je zelo pomembno, da pri nanosu same nege uporabljamo naravne izdelke in tako preprečimo draženje kože, dlake, oči in ušes.