Nega oči

Če se oči ne čistijo dovolj pogosto, se v kotičkih pojavijo zatrdeli ostanki umazanije in tekočine solz, ki lahko povzročijo celo odprte rane in vnetje oči. V salonu Natura očistimo predel oči z naravnimi proizvodi, ki so namenjeni prav temu. Prav tako očistimo temno obarvano dlako, ki jo povzroči tekočina solz in vam svetujemo glede ustreznega negovanja doma. Čistilo za nego oči pomaga pri vnetju oči, zamašenih solznih kanalih in dolgotrajno (pri redni uporabi) odstrani temno obarvanje dlake okrog oči, ki je vidno predvsem pri psih s svetlo dlako.

Pogosta vprašanja

Kadar se odločate kam peljat vašega kosmatinca se vedno najprej obrnemo na znance, sosede in še več informacij na spletu. Zelo pomembno je, da je salon, ki ste ga izbrali čist, primerno opremljen in da je prostor dovolj osvetljen. Kuža se mora počutiti udobno, lastnik salona pa mora istočasno poskrbeti za njegovo varnost in zdravje. Ko ob vsem tem dobimo še vrhunsko nego psa in zadovoljnega kužka, vemo, da je to idealen salon za vas.

Pogostost kopanja je odvisna od same pasme psa. Razlika je tudi v aktivnosti (ali se sprehajamo v parku ali raziskuje rove, gozdove,…), ter kakšno je zdravstveno stanje našega kosmatinca. V splošnem velja, da bi kužka kopali največ – enkrat mesečno. Obstajajo pa tudi izjeme z zelo mastno dlako, ki potrebujejo več. Ali kosmatince s krajšo dlako, ki potrebujejo manj.

Osnovna nega je bistvenega pomena za naše ljubljenčke. Je poglavitnega pomena za ohranjanje zdravega psa. V času nege, psa tudi pregledamo in odkrijemo kakršnekoli morebitne spremembe na koži ali na dlaki. Zato je zelo pomembno, da pri nanosu same nege uporabljamo naravne izdelke in tako preprečimo draženje kože, dlake, oči in ušes.