Pomembno je, da psa peljemo na sprehod, ko je na nas pozoren in povsem sproščen. Da je naš kosmatinček umirjen, pa lahko spoznamo po njegovi drži,  glavo rahlo potisnjeno naprej. Ponavadi maha z repom in  miruje.

Psu nadenemo povodec in se odpravimo iz prostora. Zelo pomembna je priprava in kako bomo psa vodili. Psu je potrebno dati vedeti, kdo je šef. Ne smemo mu dovoliti, da potrebe opravlja kjerkoli, zato poskrbimo, da ga peljemo do bližnjega travnika, kjer mu dovolimo in damo dovolj prostora za vse aktivnosti, potrebe, razigranost. Sami moramo biti edino pozorni, ko so v bližini še drugi psi ali ljudje.

Nekaj nasvetov za sproščen sprehod v naravo z vašim cuckom:

  • Psa naučimo, da hodi ob nas kadar stopimo na ulico, cesto. Držimo ga na kratko.
  • Psa je dobro peljati na potrebo ob običajnih urah, kot ste ga navadili.
  • Pomembno pri psu je, da ima omejitve in da mu omogočimo tudi dovolj gibanja in sprostitve, ki jo potrebuje.
  • Časovna dolžina sprehoda naših ljubljenčkov je odvisna od raznih dejavnikov. Se pa moramo zavedati kako pomembno je gibanje za žival in za nas.
  • Svojemu psu moramo dati svoj čas in svojo navzočnost. Z njim se ukvarjamo in s tem pridobivamo njegovo zaupanje in povezanost.
  • Vselej naj bo z nami kakšna plastenka vode in prigrizki, sploh ob vročih dnevih in vrečica za iztrebke.

V pasjem salonu Natura, vam nudimo profesionalno nego za vašega najboljšega prijatelja.

Kontakt

Delovni čas

Delovni čas po dogovoru.

Naložbo VAVČER ZA DIGITALNI MARKETING (izdelavo spletne strani in spletne trgovine) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

© 2022 Pasji salon Natura. Vse pravice pridržane.