Project Description

STRIŽENJE, MODELIRANJE, REDČENJE

Striženje v salonu poteka po pasemskih standardih FCI, prav tako se pogovorimo o željah lastnika. Pri delu uporabljamo profesionalno opremo, ki je primerna za posamezno pasmo in je varna ter neškodljiva. Prilagodimo se fizični in psihični kondiciji psa, tako da je obisk salona čim manj stresen in naraven.
Psi, ki se ne trimajo se večinoma strižejo ali deloma brijejo. Dolgodlake pasme se strižejo s škarjami in se ne brijejo.
V poletnem času, kadar je zelo vroče, vam priporočamo dlako psa (dolgodlake) postriči nekoliko krajše, da vašemu ljubljenčku ne bo preveč vroče. Ne sme se jih striči preveč kratko, saj bi lahko močni poletni sončni žarki poškodovali kožo.
Z veseljem ostrižemo dlako vašega psa (glede na pasmo kužka) na Puppyclip oz. medvedji videz, športno elegantni ali drugi… ti sicer niso po FCI standardu, vendar se pri določenih pasmah izognete dolgotrajnemu negovanju doma, kosmatinci pa prav tako izgledajo zelo ljubko.
Primeri oz. katalog striženj vam je na voljo v salonu….morda se porodi še kakšna nova ideja za odličen videz vašega kosmatinca!