STRIŽENJE, MODELIRANJE, REDČENJE

 

Striženje v salonu poteka po pasemskih standardih FCI, prav tako se pogovorimo o željah lastnika. Pri delu uporabljamo profesionalno opremo, ki je primerna za posamezno pasmo in je varna ter neškodljiva. Prilagodimo se fizični in psihični kondiciji psa ter s tem poskrbimo, da je obisk salona čim manj stresen in naraven.
Psi, ki se ne trimajo, se večinoma strižejo ali deloma brijejo. Dolgodlake pasme se strižejo s škarjami in se ne brijejo.
V poletnem času, kadar je zelo vroče, vam priporočamo dlako psa (dolgodlake) postriči nekoliko krajše, da vašemu ljubljenčku ne bo prevroče. Vendar pa se jih ne sme striči preveč kratko, saj bi lahko močni poletni sončni žarki poškodovali kožo.
Z veseljem ostrižemo dlako vašega psa (glede na pasmo kužka) na Puppyclip oziroma medvedji videz, športno elegantni ali drugi. Ti sicer niso po FCI standardu, vendar se pri določenih pasmah izognete dolgotrajnemu negovanju doma, kosmatinci pa prav tako izgledajo zelo ljubko.
Primeri oziroma katalog striženj vam je na voljo v salonu. Vabljeni k ogledu, morda pa se porodi še kakšna nova ideja za odličen videz vašega kosmatinca!